Image default
GüncelManşet

Nevzat ile Arif arasında bir tartışma! Narin cinayeti davasında yeni detaylar!

Diyarbakır’da yaşanan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülme olayına ilişkin devam eden dava duruşması 3’üncü gününde devam ediyor. Baba Arif Güran’ın davanın önemli delili olarak gösterdiği Dara 2 Askeri Üs Bölgesi’nin güvenlik kameralarının bugünkü duruşmada inceleneceği belirtildi. Tanık Kutbettin Kaya, yaşanan olayın arka planını paylaşarak, araba meselesi nedeniyle yaşanan tartışmayı anlattı.

Nevzat ile Arif arasında bir tartışma! Narin cinayeti davasında yeni detaylar!

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam ediliyor.

  1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülmeye başlayan davanın 3. gününde tutuklu sanıklar, Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden cezaevi nakil araçlarıyla geniş güvenlik önlemi alınarak Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Duruşmaya katılanlar, adliye önü ve içerisinde 2 ayrı noktada yapılan aramadan sonra duruşma salonuna alındı.

Tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını soruşturma aşamasında itiraf eden Nevzat Bahtiyar ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşma kamerayla kayıt altına alınıyor.

Davanın 3. gününe tanıkların dinlenmesiyle başlandı.

Davada önceki gün tutuklu 4 sanık ile baba Arif Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın eşinin, dün de tanıkların beyanları alınmıştı.

BABA EN ÖNEMLİ DELİL DEMİŞTİ

Diğer yandan ailenin talebi üzerine, olay günü bölgeyi gören ve Arif Güran’ın evinin karşısındaki Dara 2 Askeri Üs Bölgesi’nin güvenlik kameraları, mahkemeye sunulmak üzere hazırlandı. Hazırlanan görüntüler, bugünkü duruşmada izlenecek. Baba Arif Güran, cinayeti aydınlatacak en önemli delilin askeri üs bölgesindeki kameraların olduğunu söylemişti.

BABA ARİF GÜRAN ADLİYEYE GELDİ

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetine ilişkin davanın duruşmasının 2’nci gününde rahatsızlanarak Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan baba Arif Güran, taburcu oldu. Arif Güran, 3’üncü gününde devam eden duruşmaya katılmak için Diyarbakır Adliyesi’ne geldi.

‘BİZİ BU OLAYI ÇÖZMEMİZ İÇİN ÇAĞIRDILAR’

Duruşmada dinlenen tanıklardan Cahit Kaya, Arif Güran ile Nevzat Bahtiyar arasındaki araç alışverişini anlattı. Kaya, “Araba meselesi için Arif Güran beni ve ağabeyimi çağırdı. Önce Nevzat anlattı, sonra Arif anlattı. Bizi ikisini de dinledik. Nevzat, ‘Bu araba senindir’ dedik. ’30 bin TL’yi Arif sen ödeyeceksin’ dedik. ’50 bin TL’yi Nevzat sen ödeyeceksin’ dedik. Nevzat, ‘Bu parayı ödeyemem’ dedi. Salim de Arif’in 10 bin TL’sini ödemeyi kabul etti. Sonra Nevzat da 50 bin TL’yi ödemeyi kabul etti. Başka bir şeye tanık olmadım. Bu olaydan sonra, bu olayla ilgili bir daha görüşmedik. Bizi bu olayı çözmemiz için çağırdılar. Aile meclisi toplantılarını duymadım, katılmadım da” dedi.

‘ORTA YOLU BULMAYA ÇALIŞTIK’

Diğer tanık Veysel Subatan da “Arif Güran ile Nevzat’ın arasında bir araba meselesi vardı. Kim haklı, kim haksız diye Arif Güran beni çağırdı. Nevzat’ı çağırdık. Nevzat’ın arabası çalıntı çıkmıştı. Nevzat, ‘Bu parayı vermiyorum’ dedi. Arif’e ‘Haksızlık ediyorsun’ dedik. ‘Sen bu parayı ödemezsen, mahkemelik olunursa bu para daha çok artar’ dedik. Nevzat yanaşmadı. Diğer köylüleri de çağırdık. Diğerleri Nevzat’a ‘Sen haksızsın’ dedi. Orta yolu bulmaya çalıştık. Nevzat’a haksızlık olmasın diye orta yolu bulmaya çalıştık. Salim Güran da ‘Ben de bir miktar para ödeyeyim, mesele kapansın’ dedi. Nevzat, zar zor kabul etti. Nevzat, tehditvari cümleler kullanmadı. Bu olaydan sonra iki taraf arasında, bu olayla ilgili bir şey duymadım. Nevzat Bahtiyar, bu parayı ödeme taraftarı olmadığı için bizi çağırdılar” diye konuştu.

‘NEVZAT İLE ARİF ARASINDA BİR TARTIŞMA OLDU’

Diğer tanık Kutbettin Kaya, “Araba meselesi için beni çağırdılar. Nevzat ile Arif arasında bir tartışma oldu. Nevzat Bahtiyar’a ‘Senin paran yoksa Salim’in kardeşinin evi var. Evin sıvasını yaparsın’ dedik. Nevzat dedi ki ‘O benim arkadaşımdır. Bizim aramızda sorun olmaz’ dedi” diye konuştu. Mahkeme başkanının Güran ailesinin aile meclisi toplantılarına katılıp katılmadığını sorusu üzerine de “Aile meclisi toplantılarına katılmadım” yanıtını verdi.

‘YÖNLENDİRME OLMADI, ASLA’

Tanıklardan Narin’in amcası İbrahim Halil Güran, mahkeme başkanının ‘Kaça aldın enerji içeceğini’ sorusuna, “Benle küçük oğlum buzlaç aldık. Sonra saman çeken çocuklara verdim. Sofi bakkal, gece yarısı bakkalı açan bir insan. O dükkanın gündüz kapalı olduğunu görmedim. Bakkal, kapının önünde oturuyordu. Köyde yaşıyorum. Bakkalın kendisi vardı içeride” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının, kolluğun yanlış yönlendirilmesi ile ilgili sorusuna İbrahim Halil Güran, “Yönlendirme olmadı, asla. Bizim köyde amcalarımızın sözü geçiyor. Ali Rıza Güran, Hüseyin Güran. Yangın çıkarılma konusunda; gelin köye siz o yangını çıkarabilirseniz, ben size helal olsun derim” dedi.

‘BİRİNİN NARİN’İ KAÇIRDIĞINI DÜŞÜNDÜK’

Yüksel Güran’ın avukatının balkondaki yazma ile ilgili sorusu üzerine de İbrahim Halil Güran, “Narin’in kaybolduğu gün ilk röportaj verenlerden biri benim. Balkondaki yazmayı yengeme gösterdik. İmam da onun olmadığını söyledi. Biz eve girmediğini, kapının önünde birinin Narin’i kaçırdığını düşündük. Narin’in ölmüş olduğuna dair bir şüphe oluşmadı bizde. Narin balkona kadar gelmiş, gitmiş diye düşündük” diye konuştu.

ZİHİNSEL ENGELLİ TANIĞI ‘HANGİ TAKIMLISIN’ SORUSU

Mahkeme başkanı, zihinsel engelli raporu bulunan Süleyman Kaya’ya ‘Hangi takımlısın’ diye sordu. Kaya’nın ‘Galatasaray’ yanıtı üzerine mahkeme başkanı “Tüh, bende Fenerbahçeliyim” dedi. Daha sonra mahkeme başkanı ‘Enerji içeceği içiyor musun’ diye sordu. Kaya da “Evet. Olay günü Enes ile birlikte bakkala gittik. Enerji içeceği aldık. Bakkal yaşlı biriydi” dedi.

‘ENES’TE HERHANGİ BİR İZ YOKTU’

Diğer tanık Muhammed Yağmur, olay günü Narin’in ağabeyi Enes Güran’da herhangi bir iz olmadığını belirterek, “Narin’in kaybolduğu gün, Enes benim yanıma geldi. 17.00 gibi. Araba yıkıyordum. Arabayla caminin yanına bıraktım. Yanımızda Muhammed Kaya vardı. O gün başka sohbetimiz olmadı. Eve gittim. Evim Çarıklı’da. Babam eve geldi. Tavşantepe’de eski evimiz var. İçinde eşyalar. Ama eve girmedim o gün. Enes saman taşımak istemediğini söyledi. Kendilerini görmemeleri için arabaya bindi. O yüzden caminin önünde indi. Kolunda, yüzünde, gözünde herhangi bir iz yoktu. Madde kullanımı yoktu. Narin’in kaybolduğunu akşam saatlerinde öğrendim. Arama çalışmalarına da katıldım” diye konuştu.

‘ENES’TE HERHANGİ BİR TEDİRGİNLİĞİ YOKTU’

İfade veren diğer tanık Muhammed Kaya “Olay günü banyo yaptıktan sonra dışarı çıktım. Akşam üstüydü. İkindi ezanından sonra. Muhammed Yağmur ile Enes dışarıydı. Bakkalın ön tarafındaydık. Bakkalın oğlu da oradaydı. Biraz sohbet etti. Sonra Enes ile Muhammed arabayla gitti. Ben de eve gittim. Enes’in yüzünde morluk yoktu. Herhangi bir tedirginlik yoktu. Saman muhabbetini duymadım” dedi. Dinlenilmesi istenen M.A.K., 14 yaşında olduğu için tanıklık yapılmasına izin verilmedi.

‘SALİM GÜRAN’IN HERHANGİ BİR TEDİRGİNLİĞİ YOKTU’

Diğer tanık elektrikçi Hasan Özdel, olay gününü anlatarak, “Elektrik işleri vardı. Orada 2 işçi ardı. Mehmet Selim Atasoy ve R.A. vardı. 10-15 dakika oturduk. Salim muhtar da vardı. Menemen yapıyorlardı. 4 gibi geldim. Oturup, görüştük. Karpuz yedik. Diğer tarladaki trafo için muhtarla beraber işe bakmaya gittik. Sonra muhtarı yerine bıraktık. İki çocuk vardı. Biri Salim’in çocuğuydu. Diğerini bilmiyorum. İkisi de erkekti. Gidişimiz planlı değildi. Tesadüfen gördük. Tarlada ilerlerken telefonla konuşuyorduk. Pamuklara kurt girmişti. Onun fotoğraflarını çekti. R.A.’yı ayrılırken görmedim. Döndüğümüzde karpuz yediğimiz yere geldiğimizde R.A. veya Mehmet Selim Atasoy’un orada olup olmadığını hatırlamıyorum. Düz tarlada yemek yedik. İş için 3 bin TL’ye anlaştık. Salim Güran’ın çocuğunun ismini bilmiyorum. Salim Güran’ın herhangi bir tedirginliği yoktu. Önceleri gördüğümüz gibiydi” dedi.

‘SALİM O GÜN NORMALDİ’

Tanık olarak dinlenen elektrikçi Abdulsamet Yeşildal da “Mehmet Şerif beni aradı. ‘Kesici arızalanmış’ dedi. 3 bin TL’ye anlaştık. Tarlaya gittik. Karpuz yedik, menemen yedik. Salim vardı, R.A. vardı. 2 de çocuk vardı. Beraber geldik oraya. Motor süren biri vardı. 17.30 gibi oradan ayrıldık. Salim’in olay günü kıyafetlerini hatırlamıyorum. Salim o gün normaldi, tedirginlik hali yoktu” diye konuştu.

PEDAGOG EŞLİĞİNDE ALINAN İFADESİ DİNLETİLDİ

Dün mahkemede dinlenilmekten vazgeçilen Narin’in kardeşi E.G.’nin, daha önce alınan ifadesi mahkeme salonunda dinletildi. E.G.’nin pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, “Narin’in kaybolduğu gün, o gün evdeydim. Annem, Muhammed ile Enes ağabeyim vardı. Narin camiye gitti. 3’te çıktı sonra hiç gelmedi. Uyuyordum. Annem de uyuyordu. Hediye yengem ilk geldiğinde annem çamaşırlarını ona bırakmıştı. Onun için geldi. ‘Annen ne yapıyor’ dedi. ‘Uyuyor’ dedim. Bıraktı, gitti. Annem, Muhammed ve Enes, klima odasında uyuyordu. Yengem sonra ikinci kez geldi. Niye geldi bilmiyorum. Annem uyanıktı. Çay içtiler. Teyzemlere gittim. Yengem ikinci kez geldiğinde Enes ve Muhammed uyuyordu. Yengem eve geldiğin annemin telefonuyla oyun oynuyordum. Hangi oyunu oynadığımı hatırlamıyorum. Eve gelen giden kimseyi görmedim. Yengemle annem ne konuşuyordu, hatırlamıyorum. Eve gittiğimde annem, Enes ve Muhammed vardı. Yengem gitmişti. Narin yoktu. Gelmedi. Narin’n kaybolduğunu ilk ağabeylerimden duydum” dedi.

Related posts

Bebek katili çeteyle çalışan 9 hastanenin kapısına kilit vuruldu!

admin

Üniversite kayıtlarında kritik tarih! Yarın sona eriyor

admin

Eylül ayı dış ticaret verileri açıklanıyor: Ekonomiye etkileri neler?

admin